Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους


Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν.Καρδίτσας
Σήμερα βρισκόμαστε στην 17η μέρα του νέου έτους και η  Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας δεν μπορεί να καταβάλει την μισθοδοσία του προσωπικού του Δήμου, του Ν.Π.Δ.Δ. (ΔΟΠΑΚ) και των Δημοτικών επιχειρήσεων (Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Επίσης οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν να μην έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες για 8 μήνες του έτους 2012 και από τα μέσα του έτους 2011 μέχρι σήμερα δεν τους καταβάλλονται τα είδη ατομικής προστασίας όπως προβλέπονται από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Έτσι το Δ.Σ. στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει την αποχή των εργαζομένων της καθαριότητας από τα καθήκοντά τους για το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιανουαρίου 2012.
Επίσης την Παρασκευή 18-1-2013 προκηρύσσει 2/ωρη στάση εργασίας από 13:00 έως την λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας που θα γίνει στο Δημαρχείο ώρα 13:30.
Ζητάμε να καταβληθεί η μισθοδοσία σε όλο το προσωπικό του Δήμου και του ΔΟΠΑΚ καθώς και των επιχειρήσεων αυτού.
                                                 Για το Δ.Σ.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                             ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου