Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λίστα γεμάτη από κενά


Ανακοίνωση της Ενωτικής Δράσης (στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας)
Δεν έχει τέλος η λίστα με τα κενά εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα. Η ΟΛΜΕ τα προσδιορίζει περίπου 2000  στην επικράτεια (1600 σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Παπαθεοδώρου) και οι πιστώσεις για αναπληρωτές  είναι μόνο 124. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη “ΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ” (κατ αναλογία με τη στάση πληρωμών) σε Γυμνάσια -Λύκεια-ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.  Η συγκάλυψη των κενών γίνεται με διάφορες αλχημείες από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας. Αναμόρφωση προγραμμάτων, δηλαδή μάθημα που διδάσκεται 3 ώρες να διδάσκεται 2 ή μάθημα που διδάσκεται 2 ώρες να γίνεται 1 ώρα, οι 2 καθηγητές για τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται ένας, συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία, υποχρεωτικές υπερωρίες και  ο κατάλογος δεν έχει τέλος. 

Όλοι φανταζόμαστε την κατάσταση την επόμενη χρονιά με τις επιπλέον χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, τους  μηδενικούς διορισμούς και τις ελάχιστες πιστώσεις για αναπληρωτές (μόλις το 13% του αριθμού αναπληρωτών που προσλήφθηκαν το 2011).
Στην Καρδίτσα οι ελλείψεις ιδιαίτερα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι μεγάλες τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ (Μηχανολόγοι) και ιδιαίτερα στην ΕΠΑΣ με τους μαθητές της να κινδυνεύουν να χάσουν χρονιά, να μην πάρουν  πτυχίο δηλαδή λόγω ελλείψεων καθηγητών και μη διεξαγωγής των μαθημάτων. 
Συγκεκριμένα οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι: 2 ΠΕ14-Γιατροί, 1 ΠΕ18-Αισθητικής, 2 ΤΕ01.19-Κομμωτικής, 2 ΠΕ17 ή ΠΕ12-Μηχανολόγοι, 1 ΔΕ01-Ηλεκτροτεχνίτης,  1 ΔΕ017-Κομμωτικής, 1ΔΕ01.02 Μηχανοτεχνίτες, 2 ΤΕ01.19 Κομμωτικής
Σημειώνουμε ότι στην ΕΠΑΣ  φοιτούν μαθητές που το πρωί εργάζονται σκληρά για να βγάλουν μεροκάματο και το μεσημέρι έχουν το κουράγιο και τη θέληση να σπουδάσουν. Αυτοί οι μαθητές εισπράττουν απαξίωση και εγκατάλειψη.
Ένα μπορεί και πρέπει να είναι το αίτημα: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Το αίτημα αυτό και η διεκδίκησή του δεν αφορά μόνο τους διδάσκοντες και τους μαθητές στην ΕΠΑΣ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Όσο δεν υπάρχει οργανωμένη και κυρίως ΜΑΖΙΚΗ απάντηση στις άσχημες αυτές εξελίξεις, όσο δεν ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΤΤΕΣ.
Να συμμετέχουμε όλοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές της ΕΠΑΣ στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17/1 στις 11πμ που θα ξεκινήσει από το Παυσίλυπο.
Η ΕΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας  από τις 11πμ ως τις 14μμ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου