Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

απολύσεις εργαζόμενων στο Σούπερ Μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»


καταγγελία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου νομού Καρδίτσας
συνάδελφοι εργαζόμενοι,
φίλοι καταναλωτές,
Για άλλη μια φορά η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας αποδεικνύεται αδίστακτη.
Για άλλη μια φορά προχώρησε σε απολύσεις παραμονή πρωτοχρονιάς δείχνοντας έτσι και το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας προκειμένου να υπερασπίσει τα κέρδη της.
Δυο εργαζόμενοι απ’ το κατάστημα της Καρδίτσας απολύθηκαν πριν λίγο, την ώρα που σχόλασαν από τη βάρδια τους και αντί για το μεροκάματο πήγαν στο σπίτι τους το χαρτί της απόλυσης. Αυτό ήταν το δώρο του ‘’Αγιου Βασίλη’’ για τις οικογένειές τους. Μάλιστα η πίεση για να δεχτούν την απόλυση και να την υπογράψουν ήταν αφόρητη.

Αυτό ήταν και το ευχαριστώ της εργοδοσίας για την προσφορά τους στην επιχείρηση. Έχουμε καταγγείλει και άλλες φορές ότι η εργοδοσία του Γαλαξία συστηματικά απασχολεί τους εργαζόμενους πέρα από το ωράριο και τους κλέβει τις υπερωρίες με την μέθοδο του «κλειδιού» ή της απλήρωτης παράτασης του ωραρίου.
Υπάρχει υπόνοια ότι έχουν και άλλες απολύσεις έτοιμες. Ο υπεύθυνος του καταστήματος απέφευγε να πει οτιδήποτε σχετικό.
Συνάδελφοι,
Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, μονο-, δι- ή τρικομματικές είναι για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των εργοδοτών. Είναι για να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την κρίση και όχι οι εργοδότες που την προκάλεσαν. Λες και όταν ο κάθε εργοδότης μάζευε δισεκατομμύρια από τη εκμετάλλευσή μας, μας είχε συνεταίρους. Μέσα σε αυτά τα μέτρα εντάσσονται και οι απολύσεις στο σούπερ – μάρκετ «Γαλαξίας».
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Γαλαξία και απαιτούμε να πάρει πίσω τις απολύσεις.
Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι συνάδελφοι όλων των εργαζομένων της Καρδίτσας και όλοι μας είμαστε καταναλωτές και πελάτες των Σούπερ – Μάρκετ και θα αντιδράσουμε για να τους συμπαρασταθούμε.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Καρδίτσας, όλους τους καταναλωτές της Καρδίτσας να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στους απολυμένους με κάθε πρόσφορο τρόπο τιμωρώντας την εργοδοσία.
Το σωματείο μας σε κάθε περίπτωση θα απαντήσει άμεσα και αγωνιστικά τις επόμενες μέρες, με κάθε μέσο, για να ανακληθούν οι απολύσεις.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι του Γαλαξία:  μην υποχωρήστε, μην υπογράψετε την απόλυση όσο και αν σας πιέσουν, αντιδράστε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας.
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου νομού Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου