Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η προσωρινή συμφωνία των Βρυξελών φέρνει μόνιμα δεινά!


Η συμφωνία στην οποία προχώρησαν ΔΝΤ και ΕΕ για το ελληνικό χρέος και την καταβολή της δόσης, εκφράζει ομολογημένα και ανοιχτά το συμβιβασμό ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς κύκλους των Αμερικάνων και Ευρωπαίων (κυρίως Γερμανών). Όχι μόνο δεν απαλλάσσει το λαό και τη χώρα από το βρόγχο του χρέους και των αιματηρών θυσιών, αλλά -αντίθετα- θα τον μεγαλώσει.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΗΠΑ-ΕΕ), καθώς και ο συμβιβασμός που πέτυχαν, δεν σχετίζονται μόνο με το χρέος, αλλά -πρωτίστως- με την αναδιανομή των αγορών ανάμεσά τους. Και αυτό δείχνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία. Δείχνει το πραγματικό μέγεθος της ανάγκης για ανάπτυξη αντιστάσεων.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αλληλεγγύης Καρδίτσας

Ο νέος γύρος στην επιχείρηση εξαθλίωσης και γενοκτονίας των εργαζομένων ξεκίνησε. Τα όπλα μαζικής καταστροφής που θα χρησιμοποιηθούν έχουν επιλεγεί λεπτομερώς. Το ‘’πολεμικό’’ συμβούλιο των υπηρετών του κεφαλαίου τα έχει ήδη εγκρίνει και οι αρχιστράτηγοι της τρόικα εσωτερικής και εξωτερικής έχουν βάλει την υπογραφή τους. Οι βουλευτές, θλιβεροί κομπάρσοι, είπαν το «ναι», όπως κάνουν πάντα. Ο στρατός των δυνάμεων καταστολής, (κρατικός, εργοδοτικός, χρυσή αυγή), θα ριχτεί με μανία πάνω σε όλους όσοι τολμήσουν να πουν «όχι», πάνω στο λαό που αντιστέκεται, στο λαό που είναι στο δρόμο.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

άρχισαν οι διευκρινιστικές κωλοτούμπες (για τη σημερινή επίσκεψη του Π. Σκουρλέτη στη Καρδίτσα)


Του Χρήστου Τέγου
Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο: Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κος Τσίπρας δήλωσε κατά την επίσκεψή του την περασμένη Πέμπτη στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ: «Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις (σ.σ.  προφανώς εννοούσε την περικοπή τους με τα τελευταία μέτρα του 3ου μνημονίου και των νομοθετικών πράξεων), γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο (σ.σ.  όπως ψηφίστηκαν και τα τελευταία μέτρα, σε έναν νόμο του ενός άρθρου), όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε με την βοήθεια του λαού σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανδρέας Κούμπος: Ο Καρδιτσιώτης νεκρός του Πολυτεχνείου

Ανδρέας Κούμπος του Στεργίου, 63 ετών, βιοτέχνης από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11:00, στις 18/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ (Γ΄ Σεπτεμβρίου), κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο ΚΑΤ, όπου και πέθανε στις 30/1/1974.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

αντεπίθεση ή αντίσταση;


«Εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το ΚΚΕ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υπάρξει αντίσταση, να μπουν εμπόδια σ’ αυτή τη βαρβαρότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνώντες με τα μνημόνια και τον προϋπολογισμό, μέχρι να δρομολογηθούν εξελίξεις για τη λαϊκή αντεπίθεση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το ταξικό κίνημα για την οργάνωση της πάλης του λαού και θα διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με επείγοντα χαρακτήρα για τον κόσμο της δουλειάς.»
(Από την ανακοίνωση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»Ν. Καρδίτσας για τον κρατικό προϋπολογισμό 2013 που υπογράφουν  οι Τέγος Χρήστος – Δήμος Καρδίτσας, Στουρνάρας Σωτήρης – Δήμος Σοφάδων, Πολυγένης Άρης – Δήμος Παλαμά, Ελευθερίου Βασίλης – Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Γιώτης Λάμπρος – Δήμος Μουζακίου)
«Πρέπει να μπει τέρμα στις αυταπάτες ότι είναι δυνατό να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική δίχως αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με μονομερή διαγραφή του χρέους.
Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Κυριακή να γίνουν ένα παραπέρα βήμα για την κλιμάκωση της λαϊκής αντεπίθεσης κόντρα στον «ευρωμονόδρομο» και στα κόμματα που τον υποστηρίζουν.»
(Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την εκταμίευση της δόσης) 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη-συνέλευση νεολαίας για το Πολυτεχνείο


Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή

Πριν από 39 χρόνια στην χώρα που ζούμε, επικρατούσε ένα καθεστώς μισαλλόδοξο, αυταρχικό και φασιστικό, η χούντα του Παπαδόπουλου και των Συνταγματαρχών. 
Εκείνη που πλήττεται πρώτα από όλους από τέτοια απολυταρχικά καθεστώτα, λόγω της καταπίεσης που της ασκούν, είναι η νεολαία. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι νέοι πάντα αμφισβητούν, δεν λειτουργούν με καθωσπρεπισμούς, είναι έτοιμοι για αγώνες και ρήξη με τα κατεστημένα που τους καταπιέζουν, είναι αυτοί που ονειρεύονται μια άλλη ζωή, μια άλλη κοινωνία, πιο δυνατά και πιο επίμονα από όλους.
Αυτό φάνηκε και τότε, στις 17 Νοεμβρίου του 1973, όπου σαν πρωτοπόρος η νεολαία, τα έβαλε με το τέρας της χούντας και συσπείρωσε γύρω της όλον τον ελληνικό λαό.
Από τη μία είχαμε τους μαχόμενους για δημοκρατία και ελευθερία και από την άλλη τους  φασίστες, τα τανκς και τα όπλα. Η νίκη όμως ήταν δεδομένη, όταν ο λαός ενώθηκε. Η νίκη ήταν και εξακολουθεί να είναι δεδομένη, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις


των Γ. Αγγέλου και Γ. Χόντου                                             (από το ΠΑΜΕ Καρδίτσας)

''Μέρες απεργίας και το συνδικάτο των ΟΤΑ της Καρδίτσας κινείται σε περίεργα «μονοπάτια». Μετά την ανακήρυξη της 48ωρης απεργίας 6-7 Νοέμβρη το συνδικάτο συμμετείχε σε σύσκεψη στο εργατικό κέντρο με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της.
Μετά απ’ αυτό και κατά ένα ανεξήγητο; τρόπο την Δευτέρα 5 Νοέμβρη βγάζει ανακοίνωση για την απεργία καλώντας σε σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση ούτε καν ενημέρωση του ΔΣ. Και σαν συνέχεια αυτών και σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός του καλέσματος των εργαζομένων με επιμονή για καταλήψεις κ.λ.π. που είχε σαν αποτέλεσμα το αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.
Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι δεν διαφωνούμε σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα. Όμως είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και προκαλεί συγχύσεις μέρες απεργίας, κορυφαίας μάχης, να προπαγανδίζονται από συνδικαλιστικά στελέχη καταλήψεις.
Εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν:

Να μην περάσει ο προϋπολογισμός της ντροπής


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο άγριος προϋπολογισμός του 2013 βασίζεται στο πακέτο μέτρων της ντροπής που ψηφίστηκε από μία ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών που αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.
Ο προϋπολογισμός αυτός είναι άγρια και ξεδιάντροπα ταξικός και μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο». Γκρεμίζει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, στερώντας φάρμακα και δημόσια περίθαλψη, στερώντας σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές, δημιουργώντας ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτοχείρων και απελπισμένων. Διώχνουν τα καλύτερα μυαλά της νέας μας γενιάς στο εξωτερικό και στέλνουν στον Καιάδα τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Είναι χυδαίοι και ανάλγητοι!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στην κρατική βία και καταστολή, στην τρομοκρατία, στο φασισμό απαντάμε με:
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Συμπολίτες
·         στη Καρδίτσα, στη παρέλαση της 28 Οκτώβρη, κυβέρνηση και υπουργείο έστησαν μια ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση που με απαγορεύσεις, ΜΑΤ και κάγκελα μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης μας σε σιδερόφραχτη κατεχόμενη ζώνη…  
·         στη Θεσσαλονίκη, πάλι στις 28 Οκτώβρη, έφτασαν μέχρι και να βγάλουν στρατό στους δρόμους: εκτός από τους χιλιάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ είχαμε και ένοπλα στρατιωτικά τμήματα που με πλήρη εξάρτηση και με τα όπλα «χιαστή» παρατάχθηκαν απέναντι σε διαδηλωτές και στον εχθρό λαό, προσβάλλοντας έτσι τους αγώνες του λαού μας και προκαλώντας τα αντιφασιστικά του αισθήματα…

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Οι αγώνες μπορούν να νικήσουν!


 6 και 7 Νοέμβρη: 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ


Εργαζόμενοι, άνεργοι,συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Πριν από μερικούς μήνες με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις «πλατείες» ρίξαμε κυβερνήσεις(Παπανδρέου, Παπαδήμου), διαλύσαμε κοινοβουλευτικές ομάδες που φάνταζαν«πανίσχυρες», αναγκάσαμε βουλευτές σε παραιτήσεις-μεταπηδήσεις-διαγραφές,οδηγήσαμε τα κόμματα του δικομματισμού σε διάλυση και φυλλορρόημα, προκαλέσαμε πολιτική-κυβερνητική κρίση στο σύστημα και στα κόμματά του… Δεν ανατρέψαμε βέβαια τα μέτρα αλλά προσωρινά καταφέραμε να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση των μνημονίων και καθυστερήσαμε την επέλαση της βαρβαρότητας… Δεν είχαμε νίκες αλλά αυτές οι σημαντικές επιτυχίες δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος είναι οι αγώνες, με τους αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε!

η ανατροπή, της ανατροπής, την ανατροπή, ΕΚΛΟΓΕΣ!


“Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση:
Εκλογές για να μιλήσει ο λαός.
Εκλογές για να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Εκλογές για να σταματήσει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών.
Εκλογές για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη, για να αναλάβουμε τη ευθύνη, οι υγιείς δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, να ανοικοδομήσουμε τον τόπο μας.”
Από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

γιαλαντζί "αντάρτης"


Ν. Σαλαγιάννης: πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, νυν διευθυντής ΠΑΣΟΚ και πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός «αντάρτης». Για όσους ανησυχούν και αναρωτιούνται που χάθηκε αυτή η ψυχή αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ: (http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=482176). Επειδή "Verba volant, scripta manent"

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ... ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ… !!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συμπολίτες,

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλου του νομού Καρδίτσας σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ζητούν θυσίες από το λαό, εκβιάζοντας το λαό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας την δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη. Με την εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων των 14,5 δις που επιβάλλεται από τους ξένους δυνάστες οδηγούν όλους τους Δήμους της χώρας σε οριστικό κλείσιμο. Σκοπός τους η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με χαρακτήρα πλέον κερδοσκοπικό και όχι κοινωνικό... Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα, Κ.Α.Π.Η., Κ.Ε.Π., Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, Ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κ.λπ. Δεν αποκαλύπτουν όμως στην τοπική κοινωνία το τεράστιο κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου Δημότη. Υπέρογκη αύξηση Δημοτικών τελών,υψηλά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς …πληρωμή για τα πάντα…Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται ανεπιστρεπτί. Στόχος το κέρδος !!!